Последна промена пред 10 години | Среда 02 Април 2025 | 0 0

Макало со кашкавал

  • Објавено: 02.07.2012 12:37
  • Прочитано: 12325
  • Печати

Состојки:

250 г кашкавал фонтина, сечкан

250 мл млеко

15 г путер

2 јајца, изматени

црн пипер

леб

 

Приготвување:

1. Ставете го кашкавалот во сад со млекото и оставете така да отстојат 2-3 часа. Потоа префрлете ги во лонец кој ќе го ставите врз друг лонец на пареа.

2. Додадете ги путерот и јајцата и варете полека, со често мешање додека кашкавалот не се стопи. Потоа тргнете го од огнот  и наросете црн пипер. Префрелете во сад за послужување и служете со леб.

/style/images/posledni.jpg

Последни коментари (вкупно: 0)

Прочитај ги сите коментари:

Напиши коментар:

име:
е-маил:

добивајте известувања за коментарите на маил
порака:

Плусинфо нема да објавува коментари кои содржат говор на омраза, кои дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба, како и коментари кои повикуваат на етничко, верско, расно, национално или политичко насилство и нетолеранција.


ОСТАНАТО ОД РУБРИКАТА
ПОВЕЌЕ >>

Најчитани вести од последните 24 часа

Најкоментирани вести од последните 2 недели


/style/images/intervju-title.jpg

Ако неплаќањето беше олимписка дисциплина ќе земевме медал

http://image3.plusinfo.mk//kolumnisti/goran rafajlovski.jpg Објавено: пред 18.09.2014 12:00
Прочитано: 6318

Горан Рафајловски

http://image3.plusinfo.mk//izvori/plusinfo.jpg
safe_image.jpg
За патриотизмот и лојалноста (2)
Ненад Живановски
15.10.2014
Gero profil picture.jpg
Балкански дронови
Бранко Героски
15.10.2014
dragan mlosavljevik.jpg
Срамот наречен Кобане
Драган Милосављевиќ
14.10.2014
повеќе колумни>>