Последна промена пред 10 години | Среда 02 Април 2025 | 0 0

Аспарагус со поширани јајца

  • Објавено: 05.12.2012 09:55
  • Прочитано: 11228
  • Печати

Состојки:

4 лажици маслиново масло

13 парчиња багет

1 чешне лук, пресечен

625 г аспарагус

2 лажици бел вински оцет

1 лажичка сол

1 лажица власец

Приготвување:

1. Ставете 2 лажици масло врз хартија за печење. Наредете го багетот и притиснете го врз маслото. Печете 8-10 минути на 200 степени. Истријте ги лепчињата со лукот.

2. Зовријте вода со сол, додадете го аспарагусот и варете го 3-5 минути. Исцедете го и чувајте го топол.

3. Ставете две четвртини вода, оцет и сол во лонец. Скршете 1 јајце и ставете го во лонецот. Повторете и со останатите јајца. Поширајте ги јајцата 3 минути.

4. Поделете го аспарагусот во 4 чинии, врз секое ставете по 1 поширано јајце. Наросете со 2 лажици масло, сол и пипер, власец и потпечен багет.

/style/images/posledni.jpg

Последни коментари (вкупно: 0)

Прочитај ги сите коментари:

Напиши коментар:

име:
е-маил:

добивајте известувања за коментарите на маил
порака:

Плусинфо нема да објавува коментари кои содржат говор на омраза, кои дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба, како и коментари кои повикуваат на етничко, верско, расно, национално или политичко насилство и нетолеранција.


ОСТАНАТО ОД РУБРИКАТА
ПОВЕЌЕ >>

Најчитани вести од последните 24 часа

Најкоментирани вести од последните 2 недели


/style/images/intervju-title.jpg

Ако неплаќањето беше олимписка дисциплина ќе земевме медал

http://image3.plusinfo.mk//kolumnisti/goran rafajlovski.jpg Објавено: пред 18.09.2014 12:00
Прочитано: 6318

Горан Рафајловски

http://image3.plusinfo.mk//izvori/plusinfo.jpg
safe_image.jpg
За патриотизмот и лојалноста (2)
Ненад Живановски
15.10.2014
Gero profil picture.jpg
Балкански дронови
Бранко Героски
15.10.2014
dragan mlosavljevik.jpg
Срамот наречен Кобане
Драган Милосављевиќ
14.10.2014
повеќе колумни>>