Последна промена пред 10 години | Среда 02 Април 2025 | 0 0

Брокули со домати и козјо сирење

  • Објавено: 26.07.2012 10:20
  • Прочитано: 11809
  • Печати

Состојки:

2 лажици пињоли

1 ½ лажица масло

2 големи брокули, сечкани на парчиња

¼ шолја козјо сирење

¼ шолја домати во масло, сечкани

2 лажици балсамиран оцет

Приготвување:

1. Потпечете ги пињолите на среден оган 3-4 минути, со често мешање.

2. Загрејте масло на среден оган, ставете ги брокулите и пржете 2минути, додека брокулата омекне, со често мешање.

3. Полека додадете 1/3 шолја вода, обарете ги брокулите 4 минути или додека водата испари.

4. Префрлете ги брокулите во садот со потпечени пињоли и наросете сол и црн пипер. Ставете ги козјото сирење и доматите. Капнете од балсамираниот оцет и служете топло.

/style/images/posledni.jpg

Последни коментари (вкупно: 0)

Прочитај ги сите коментари:

Напиши коментар:

име:
е-маил:

добивајте известувања за коментарите на маил
порака:

Плусинфо нема да објавува коментари кои содржат говор на омраза, кои дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба, како и коментари кои повикуваат на етничко, верско, расно, национално или политичко насилство и нетолеранција.


ОСТАНАТО ОД РУБРИКАТА
ПОВЕЌЕ >>

Најчитани вести од последните 24 часа

Најкоментирани вести од последните 2 недели


/style/images/intervju-title.jpg

Ако неплаќањето беше олимписка дисциплина ќе земевме медал

http://image3.plusinfo.mk//kolumnisti/goran rafajlovski.jpg Објавено: пред 18.09.2014 12:00
Прочитано: 6318

Горан Рафајловски

http://image3.plusinfo.mk//izvori/plusinfo.jpg
safe_image.jpg
За патриотизмот и лојалноста (2)
Ненад Живановски
15.10.2014
Gero profil picture.jpg
Балкански дронови
Бранко Героски
15.10.2014
dragan mlosavljevik.jpg
Срамот наречен Кобане
Драган Милосављевиќ
14.10.2014
повеќе колумни>>